toneel : Soldaat Peaceful

Verscheurd door onrecht, verenigd door oorlog en verdeeld door liefde!

IMG 9916

Oorlog maakt veel stuk. Maar soms staat er iemand op die zegt: het is genoeg geweest. Tot hier en niet verder. Tommo was een veel te jonge soldaat tijdens de Grote Oorlog en hij zou niets liever willen dan vergeten. Maar één keer per jaar moeten de herinneringen hun kans krijgen. Warme herinneringen, gelukkig, aan zijn jeugd op het platteland. Met Molly en Dikke John. En grote broer Charlie, altijd Charlie. En dan die oorlog, even genadeloos als onbegrijpelijk...

Soldaat Peaceful, een spel van tijd en herinnering door prijswinnend auteur Michael Morpurgo, in een regie van Ron Cornet, door Erik Burke.

Deze voorstelling werd geproduceerd door Paljas Producties en zorgt ook in huiskamer uitvoering voor een intense ervaring!

In de Eerste Wereldoorlog werden bijna 300 soldaten van het Britse leger en het leger van het Gemenebest geëxecuteerd door een vuurpeleton. Sommige voor desertie, sommige voor lafheid, enkele alleen maar omdat ze op hun post in slaap waren gevallen. De krijgsraden duurden kort  en meestal was er geen verdediging voorzien voor de beklaagden.

U kan het programmaboekje bij deze voorstelling downloaden door hier te klikken!

SoldaatPboekcover
Erik BURKE 2022-2023